Sunday, September 5, 2010

X-bulletin ( 5 / 1999 )

poliittinen tasa-arvo

X-puolue on järjestö, jonka tavoitteena on edistää poliittista tasa-arvoa ja torjua totalitaristisia pyrkimyksiä, joita väijyy demokraattisten yhteiskuntiemme sisällä.

vapaus ei häviä

X-puolueen johtoajatuksena on toimintavapauden häviämättömyyden laki. Sen mukaan kenenkään ihmisen toimintavapaus ei voi vähentyä, ellei samanaikaisesti ole joitakin muita, joiden toimintavapaus lisääntyy, eikä toisaalta kenenkään ihmisen toimintavapaus voi lisääntyä, ellei samanaikaisesti ole joitakin, joiden toimintavapaus vähenee. Valta ja vapaus omat toimintavapauden ulottuvuuksia. Kun joidenkin valta lisääntyy, joidenkin toisten vapaus vähenee. Kun poliisi saa lisää toimintavaltuuksia, kansalaiset menettävät vapauttaan.

universaali moraali

X-puolue uskoo universaaliin moraaliin, joka ilmenee paitsi kansalaisten luontaisessa oikeustajussa myös monissa uskonnoissa ja filosofioissa. Tämän ihmiskunnan alkuhämäristä lähtevän moraalin mukaan ihmisen tulee tehdä muille sitä, mitä hän haluaa itselleenkin tehtävän. Tämän moraalin mukaan rakennetussa yhteiskunnassa vallitsisi poliittinen tasa-arvo, eikä kenelläkään yksilöllä olisi oikeutta väkivalloin loukata toisten oikeuksia ja elämäntapaa. Tästä ihanteesta ollaan ajautumassa yhä kauemmas.

valta keskittyy

X-puolue on pannut huolestuneena merkille sen, että yhteiskunnissa on meneillään kiihtyvä vallan keskittyminen. Kansalaisia pelotellaan suureksi osaksi kuvitelluilla turvallisuusuhkilla, ja niiden varjolla mm. poliisille myönnetään lisää valtaa ja uusia voimavaroja. Samanaikaisesti kansalaisten valvontaa kiristetään ja heille säädetään uusia kieltoja ja pakkomääräyksiä sitä mukaa, kun he sopeutuvat olemassa oleviin. Kansalaiset napisevat ehkä jotain yksittäistä kieltoa vastaan hetken ajan, kunnes alistuvat siihen. He eivät kuitenkaan huomaa kokonaisuutta. He eivät huomaa sitä, kuinka yhteiskunnasta kaikilla näillä pienillä kielloilla rakennetaan valvonatakameroiden ympäröimä vankilavaltio, jossa kaikki elämä on äärimmäisen tarkasti säänneltyä.

uusi luokkajako

Kansakunta jakaantuu vähitellen kahteen luokkaan: yli-ihmisiin, joille kaikki on sallitua, ja ali-ihmisiin, joilta kaikki on kielletty. Lakeja säätävät viranomaiset käyttävät asiantuntijoinaan pääasissa turvallisuusviranomaisista koostuvan yli-ihmisluokan edustajia, jonka edun mukaista uusien kieltojen säätäminen on. Yhteiskunnan syventyvää kahtiajakoa perustellaan milloin yleisellä turvallisuudella, milloin kansalaisten omalla turvallisuudella, milloin valtion turvallisuudella. Kaikki tämä on kuitenkin pelkkää hämäystä.

Tarvitaan
Vallankumous!


X-puolue on vakuuttunut siitä, että nykyisten eriarvoisuuteen perustuvien yhteiskuntajärjestelmien ainoa oikeutus on väkivalta, jonka avulla ne pitävät yllä harvojen valtaa ja massojen alistamista. Vaikka yhteiskunta olisi kuinka demokraattinen tahansa, vaikka siinä sovellettaisiin suoraa demokratiaa, se ei ole tasa-arvoinen, niin kauan kun enemmistön valta vähemmistöä kohtaan on rajaton.

Kuuluisa englantilainen filosofi John Stuart Mill määritteli vuonna 1859 ilmestyneessä kirjassaan "Vapaudesta" rajat, joita yhteiskunta ei saisi ylittää säätäessään lakeja alamaisilleen. Millin mukaan kansalaisen kuviteltu etu ei ole riittävä peruste yhteiskunnalle puuttua hänen elämäänsä, jos hän ei itse sitä halua. "Ainoa osa ihmisen käytöksestä, josta hän on vastuunalainen yhteiskunnalle, on se, joka koskee muita. Siinä osassa, joka koskee häntä itseänsä, hänen vapautensa on ehdoton", Mill kirjoitti.

J.S.Millin käsityksiä sanan- ja mielipiteenvapaudesta lainattiin innokkaasti 1800-luvun puolueohjelmiin ja valtioiden perustuslakeihin. Sitten ne vähitellen unohdettiin. Tällä hetkellä nuo 140 vuotta vanhat ajatukset on haudattu kaikessa hiljaisuudessa, sillä ne olisivat nykypäivinä liian radikaaleja!

turvallisuusdiktatuuri

Kun itsevaltiaat yksi toisensa jälkeen kukistuivat ja nykyiset demokraattiset yhteiskunnat syntyivät, kansalaiset vajosivat valheelliseen luuloon, että heidän vapauttaan ei enää uhkaisi mikään, ja vapaustaistelu voitaisiin unohtaa. Vuosikymmenien kuluessa yksinvaltaiset opit ovat kuitenkin alkaneet hiipiä takaisin muuttuneina ja entistä elinvoimaisimpina. Entisajan yläluokka - papisto ja muut moraalinvartijat - on joutunut antamaan paikkansa uudelle luokalle; ase vyöllä tepasteleville turvallisuusviranomaisille.

miten peruslemme?

X-puolue menee vielä pitemmälle kuin John Stuart Mill, joka ei esittänyt yleisesti hyväksyttävissä olevaa syytä siihen, miksi yhteiskunnalle tulisi asettaa rajat puuttua kansalaistensa elämään. X-puolue on pystynyt osoittamaan, miten tämä raja voidaan tieteellisesti määritellä tasa-arvon käsitteestä:

Lainsäädäntötoimi on teko. Jos lakeja säätävällä ryhmällä (käytännössä enemmistön toimeliaimman osan edustajilla) on rajaton vapaus lainsäädäntätekoihin muita kansanosia kohtaan, vallitsee tämän kansanosan johtama tyrannia. Jos lainsäädäntätoimet rajataan koskemaan vain ihmisten tekoja muita kohtaan, silloin ne eivät vinouta tasa-arvoa vaan ne ovat tekoja jo tehtyjä tekoja vastaan, eli ne palauttavat tasa-arvon. Eihän nimittäin yhteiskunta, jossa ennemmistö ei voisi puuttua vähemmistön tekoihin, olisi tasa-arvoinen.

Me elämme sellaisessa yhteiskunnassa!

ajattele itse

X-puolue toivottaa hyvää jatkoa lukijalle, jolla on ollut kiinnostusta lukea periaatteistamme. Tutustu myös muihin sivuihimme.


Myös kommentit (vastustavatkin) luetaan.

No comments:

Post a Comment